U bent hier

Gezocht: vrijwilligers met een hart voor erfgoed

Invenarisatieproject Heilige Kruisverheffing Roeselare-Beveren
wo, 31/01/2018 - 15:13

Volgens het eredienstendecreet van 2004 is elke kerkfabriek verplicht om een inventaris te hebben van alle objecten aanwezig in haar kerk. Maar een accurate kerkinventaris is sowieso heel handig, bijvoorbeeld bij brand, diefstal of sluiting van de kerk

In 2015 en 2016 inventariseerde projectvereniging BIE, actief rond cultuur en erfgoed in de regio Roeselare, al enkele kerken in Roeselare, Moorslede en Staden. Dit jaar krijgt dit traject een vervolg en komt de kerke van de Heilige Kruisverheffing in Roeselare-Beveren aan bod.

  

Vrijwilligers gezocht: voorjaar 2018

Vele handen maken licht werk, daarom is projectvereniging BIE op zoek naar vrijwilligers om de verborgen kerkschatten van de Heilige Kruisverheffing in kaart te brengen. Wil je je verdiepen in (object)fotografie? Werk je graag nauwkeurig? Hou je er van om in groep aan de slag te gaan?

 

Vanaf maart 2018 komen we gedurende enkele maanden wekelijks samen om de aanwezige collectie te nummeren, te beschrijven, op te meten, te fotograferen en bekend te maken bij het bredere publiek.

Hoewel interesse in religieus erfgoed een pluspunt is, is dit zeker geen verplichting. Wij zijn op zoek naar mensen die zich gedurende een aantal maanden kunnen engageren om zich te verdiepen in het verleden van de eigen streek.

Zowel het takenpakket als de (vaste) dag waarop er geïnventariseerd wordt, zal in samenspraak met de vrijwilligers worden vastgelegd. We voorzien natuurlijk ook het nodige materiaal, alsook een kleine opleiding.

 

Heb je interesse en/of wil je meer informatie?

Neem dan zo snel mogelijk contact op met: diethard@bienet.be of sofie@bieradar.be, of via het nummer 051/26 87 49. 

 

Praktisch

  • ·    Kerk Heilige Kruisverheffing, Izegemseaardeweg, Roeselare-Beveren
  • ·    Het inventarisatieproject start vanaf maart 2018 en zal vermoedelijk enkele maanden duren.