U bent hier

Contacteer BIE

Projectvereniging BIE is te vinden in de Zuidstraat 3, makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en op een boogscheut van de Grote Markt.
                     

           Zuidstraat 3

           8800 Roeselare

           051 26 87 49

           info@bienet.be

 

De medewerkers staan voor je klaar:

 

Nele Provoostcoördinator projectvereniging BIE

Ik studeerde geschiedenis met een aanvullende opleiding Culturele Studies aan de KU Leuven. Na een stage bij erfgoedcel Brugge, coördineerde ik even de regionale beeldbank ‘westhoek verbeeldt’, waar ik vrijwilligers enthousiasmeerde en begeleidde bij het digitaliseren van privécollecties beeldmateriaal. In 2011 doctoreerde ik, eveneens aan de KU Leuven, op een proefschrift over informele sociale netwerken van middengroepen in kleine Brabantse steden in de zeventiende en achttiende eeuw. Via een korte omweg langs het Instituut voor Publieksgeschiedenis, ging ik in 2012 als coördinator aan de slag bij Heemkunde Vlaanderen. 

Vanaf 11 april maak ik de overstap naar Projectvereniging BIE. Ik hou ervan om mensen samen te brengen en constructieve en creatieve oplossingen te bedenken. Uitdagingen stimuleren me om telkens het beste van mezelf te geven. De functie van algemeen coördinator bij BIE betekent voor mij zeker zo’n uitdaging waar ik met veel goesting aan wil beginnen. Daarnaast is deze nieuwe job ook een kans om me in te zetten voor een sterk cultuur- en erfgoedbeleid in de streek waar ik mijn wortels heb.

nele@bienet.be
Tel: 0496/ 80 82 85

  

Anke Deryckere, administratief medewerker projectvereniging BIE

 Na mijn studies toerisme in Brugge, ruilde ik de West-Vlaamse hoofdstad in voor de Oost-Vlaamse. In Gent slaagde ik voor de opleiding: ‘bachelor in het secundair onderwijs’, met als onderwijsvakken Nederlands en Project Kunstvakken.

 In beide opleidingen kon ik genieten van een serieuze portie cultuur. Voor mij was het duidelijk: “ik hou van de culturele sector”. Logischerwijs was de zoektocht naar een cultuurjob meteen ingezet.

 Bij BIE ondersteun ik sinds begin januari 2018 de coördinator en de collega’s bij de verschillende projecten. De boekhoudkundige taken en de (personeels)administratie behoren alsook tot mijn takenpakket.

anke@bienet.be 
Tel: 051/26 87 49

 

 

Annelies Anseeuw, communicatiemedewerker, UiTinMidwest

Na het middelbaar ruilde ik Roeselare in voor Gent en Antwerpen, waar ik achtereenvolgens Kunstwetenschappen en Monumenten- en Landschapszorg studeerde. Ik deed ervaring op bij verschillende cultuur- en erfgoedorganisaties in Vlaanderen.

Sinds februari 2014 werk ik bij projectvereniging BIE waar ik me toeleg op de algemene communicatie en de uitbouw van UiTinMidwest, de cultuurafdeling van BIE, samen met collega Trui. 

annelies@bienet.be

GSM: 0495/ 79 84 55 | bereikbaar op maandag-dinsdag-donderdag

  

 

 

 Trui Dewaele, medewerker cultuurUiTinMidwest

Na mijn secundaire studies in Avelgem,  ging ik Sociale Wetenschappen (optie cultuursociologie) studeren aan de KU Leuven. Meteen daarna ging ik aan de slag als stafmedewerker bij vzw Welzijnsconsortium, een intergemeentelijk samenwerkingsverband van de regio Kortrijk. Ik kon er heel wat ervaring opdoen in het opzetten van overleg en netwerkvorming en het coördineren van intergemeentelijke projecten. Na 5 jaar sloeg ik een andere richting in, die van de cultuur en meer specifiek de wereldmuziek. Onder de noemer van Via Lactea zet ik mij al meer dan 10 jaar met veel passie in voor de promotie en ondersteuning van hedendaagse wereldmuziek (o.a. het Orchestre International du Vetex), het management van artiesten, boekingsactiviteiten en internationale en grensoverschrijdende cultuurprojecten. En bovenal leerde ik ontzettend veel boeiende mensen kennen in de culturele wereld. Positieve ervaringen die ik nu graag in mijn job als cultuurmedewerker bij BIE valoriseer en verder uitbreid! 

trui@bienet.be
GSM: 0492/ 17 26 62 | bereikbaar op maandag - woensdag - donderdag

Robrecht Gossaert, digicoach BROERE bibliotheken

Na mijn studies sociaal werk was ik op zoek naar een interessante en uitdagende functie als eerste werkervaring. Zo kwam ik terecht bij projectvereniging BIE, waar ik digicoach ben voor de regio BROERE. Als digioach kan ik mijn persoonlijke interesse in digitale toepassingen koppelen met het sociale, namelijk het coachen van medewerkers van acht bibliotheken in de regio Roeselare. Ik ben ook opgegroeid in Roeselare, en kan ik dus de mensen van mijn eigen omgeving ondersteunen in hun dagdagelijkse werkomgeving.

robrecht@bienet.be
GSM: 0493/ 50 86 33

 

 

Jochen Deprez, Projectmedewerker Intergemeentelijke Archiefdienst Midwest

In 2015 besloot ik om na mijn Master in de Geschiedenis aan de Katholieke Universiteit Leuven de opleiding Master in de Archivistiek aan de Vrije Universiteit Brussel te volgen. Tijdens deze opleiding kon ik mijn passie voor archief- en documentbeheer volledig ontplooien. Mijn stage heb ik bij de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen, Letteren en Schone Kunsten doorlopen. Als pas afgestudeerde werkte ik mee aan de ontsluiting en overdracht van het archief van de Vlaamse Regering naar het nieuwe Herman Teirlynckgebouw en naar het archiefdepot in Vilvoorde. Na dit project werd ik bij BIE aangeworven als deskundige Archief binnen de Intergemeentelijke Archiefdienst Midwest, waar ik verschillende besturen en diensten begeleid.

jochen@bienet.be
GSM: 0499 73 43 94

 

 

 

 

 

Leen Breyne, Archivaris Intergemeentelijke Archiefdienst Midwest

In 2007 studeerde ik af als historica aan de UGent. De vele bezoeken aan en opzoekingen in verschillende archieven tijdens deze opleiding, deden me beslissen om vervolgens aan de VUB de opleiding archivistiek te volgen. Mijn eerste stapjes in de erfgoedsector zette ik bij FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. Als projectmedewerker en vervolgens als coördinator Erfgoeddag leerde ik de cultureel-erfgoedsector beter kennen. Na meer dan zeven jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging en die vond ik bij de intergemeentelijk archiefdienst Midwest.

leen@bienet.be
GSM: 0497 36 70 14

 

 

 

 

Ken Brouwers, Administratief Medewerker Archiefteam

Tijdens mijn opleiding tot bibliothecaris / informatiedeskundige werd mijn interesse voor archief en erfgoed sterk aangewakkerd. Na een tussenstop als algemeen administratief bediende in een privébedrijf ging ik op zoek naar een nieuwe uitdaging in de culturele sector. Niet vanzelfsprekend, aangezien ik nog niet lang geleden mijn thuisstad Sint-Truiden achterliet voor het verre West-Vlaanderen. Ik ben blij deel te mogen uitmaken van het jong en gedreven team van de intergemeentelijke archiefdienst Midwest, waar ik insta voor het archief- en documentbeheer van de verschillende aangesloten steden en gemeenten.

ken@bienet.be
GSM: 0492 39 66 12